Een goede zeevracht expediteur

Wat u mag verwachten van een goede zeevracht expediteur?

Een goed netwerk / relaties

Een zeevracht expediteur moet het hebben van zijn netwerk. Wanneer er een order binnen komt bij de expediteur zal hij snel moeten kunnen handelen en een offerte opsturen. Door een goed netwerk zal een goede zeevracht expediteur snel informatie kunnen verkrijgen van rederijen waarbij die informatie snel doorgespeeld kan worden aan de opdrachtgever.


Snelheid

Zoals eerder genoemd zorgt een goed netwerk voor een snelle service. Wanneer een expediteur snel zijn opdrachtgever kan beantwoorden met een offerte of met een tarief voor de vracht kan de zeevracht ook sneller beginnen. Dit zorgt daarmee voor een minder lange levertijd.

 

Regelen van randzaken / douanepapieren

Er komt nogal wat kijken bij internationale zeevracht. Daarom zal een goede zeevracht expediteur over kennis van randzaken moeten beschikken. Denk bijvoorbeeld aan de douanepapieren en het in- en uitklaren van goederen. Een écht goede zeevracht-expediteur zal dus altijd een eigen douane-, ofwel customs-afdeling hebben.

 

Certificering

AEO-certificaat

Het AEO-certificaat is ontstaan na de aanslagen van 11 september 2001 in New York, Amerika. Er werd gepleit voor een veiliger systeem waarbij ondernemingen moesten kunnen aantonen veilig en betrouwbaar te zijn. AEO ( Autorised Economic Operator) is onderverdeelt in AEO-C en AEO-S, samen AEO-F. AEO-C houdt in dat er bij de douane bekend is dat een onderneming met dit certificaat veilig en betrouwbaar is. Dit zorgt ervoor dat zij minder vaak gecontroleerd worden en dit komt de snelheid van een levering ten goede. AEO-S houdt in dat er voldaan wordt aan een veiligheidsnormering. Deze certificeringen worden verleent door de douane en staan dus garant voor kwaliteit. Dit zorgt er niet alleen voor dat een bedrijf betrouwbaar is, het zorgt er dus ook voor dat er een sneller transport plaatsvindt.

 

ISO 9001-certificaat

Het ISO 9001 certificaat geeft aan dat er een externe partij jaarlijks de kwaliteit van een bedrijf vastlegt. Zo kan een zeevracht-expediteur garanderen dat het kan voldoen aan de eis van een opdrachtgever. Dit geeft ten alle tijden een veilig gevoel. Het certificaat is een wereldwijd geaccepteerde standaard dat van een onderneming eist dat het de bedrijfsvoering continu blijft verbeteren. Vaak wordt het kortweg uitgelegd als :’Zeg wat je doet, doe wat je zegt, bewijs het’.