Zeetransport Tarieven

Wat kost zeevracht of zeetransport? 

Zeevracht is veelal een goedkopere optie dan bijvoorbeeld luchtvracht of wegtransport. Zeker wanneer er geen tijdsdruk staat op de vracht is zeevracht een voor de hand liggende optie om een vracht met een zeecontainer te vervoeren. De tarieven van een zeevracht expediteur zijn bijna altijd per offerte op te vragen. Omdat een expediteur afhankelijk is van haar netwerk zullen zij vaak grotendeels de offerte al klaar hebben, omdat zij precies weet welke rederij zij moet gebruiken bij een vaart. Het is dan ook belangrijk voor een zeevracht expediteur dat zij goede contacten heeft met haar netwerk zodat zij een klant snel kan voorzien van een offerte.


Offerte voor een zeecontainer vervoeren?

Die offertes verschillen niet vaak per expediteur omdat een rederij altijd dezelfde afstand moet overbruggen wanneer het een lijndienst betreft. Het verschil komt tot stand door de grootte van een vracht. Zo zal er voor een grote vracht relatief minder betaald worden dan een kleine vracht. Een goede expediteur zal een offerteaanvraag binnen enkele uren kunnen beantwoorden en soms zelfs nog sneller. Zo gaat er weinig tot geen tijd verloren door randzaken. Deze randzaken kunnen soms meer tijd in beslag nemen dan vooraf gedacht. Douanezaken en andere formaliteiten vereisen kennis van zaken. Deze kennis wordt kan geboden worden als bijbehorende service door de expediteur. Zij hebben hier vaak een speciale afdeling voor en kunnen dit soort zaken veel sneller oplossen dan een leek.

Zoals eerder genoemd zal er niet veel verschil zitten in de prijs van een expediteur. Daarom is het belangrijk om te zien welke expediteur naast haar prijs ook een goede service biedt.